English (United Kingdom)Македонски (Macedonian)Albanian

Road Mesh®

PDFПечатиЕ-пошта

Road Mesh®  претставува арматура за асфалт произведена од мрежа од двојно вртена челична жица, длабоко обложена со цинк. Мрежата има тродимензионална структура која овозможува подобро врзување и моментален трансфер на товарот од агрегатот на арматурниот слој.
Во мрежата попречно е вградена шипка на секои 16 цм. Се произведува во ролни долги 25 или 50 метри и широки 2, 3 или 4м.

Употреба и карактеристики

Главно се користи при одржување на патишта и изградба и асфалтирање на нови патишта, каде условите се неповолни и каде традиционалните решенија за изградба или поправки не можат да се применат.

Жица

Road Mesh® мрежата е изработена од челична жица, длабоко обложена со цинк (Zn).