English (United Kingdom)Македонски (Macedonian)Albanian

Steelgrid sisteme

pdfShtypEmail

Steelgrid sistemi  ështe një tipik evoluci perdeve të thjeshtë për të parandaluar rrëshqitje të tokës. Ky sistem është bërë duke kombinuar një rrjet tela çeliku veshur dyfishtë dhe tubzat çeliku bën pëlhurë në rrjetin në processin e prodhuesit e saj.
Tek mono orientuarit Steelgrid geo kompozit, rrjetin ka në fundin e saj tetë milimetre litara çelikut dhe një litar vendosur në paralele me anën në midise të saja.
Dyfishtë geocomposites orientuar Steelgridpërveç tjerash litara çelikut përmbaj e dhe çeliku litara trasferzale vendosur të cilat të rrisë ndjeshëm rezistencën e shfaqjes së deformimi,më të cilit ritet nivelin e sigurisë së sistemit.

Përdorim

Mbrojtja e infrastrukturës dhe ndërtesave të vendosura afër natyrore ose seksione në shkëmbëve bere nga njerzeve.
Ky sistem ofron stabilizimin e sipërfaqeve shkëmbore që përmbajnë gurë potencialisht të paqëndrueshme madhësia e të cilit është në mes një dhe një dhe një gjysmë metër kub.
Kjo mënyrë e mbrojtjes i takon grupit të sistemeve aktive të mbrojtjes kundër rrëshqitjeve të dheut.

Tel

Teli përdoret për prodhimin e një tela çeliku rrjetës galvanizuar me Galmac (Zn, 5% Al) legure

Karakteristike

Rrjeti i dyfishtë tela çeliku është zgjidhje ideale për shkak të fleksibilitetit të saj në çdo drejtim, si dhe parandalimin e përhapjes së fajin në rast thyerje teli.
Sistemi i plotë përbëhet nga ankorave, litarë dhe një rrjet të tela çeliku.
Lidhja e gjatësisë litarve çelikut me litarë ankere jep aspërsi i sistemit dhe përdorimin më të mirë të funksionit ankorave.