English (United Kingdom)Македонски (Macedonian)Albanian

Fije çeliku

pdfShtypEmail

Përdorimi i fibrave të çelikut të çon në markë pronat reja dhe të përmirësuara mekanike të betonit.

Fibrave janë vetëm një komponent në përgatitjen e betonit së bashku me ujë, rërë, zhavorr, çimento dhe aditivëve.

Sjellja e kësaj mënyrë të përforcuar konkrete në shumë do të varet nga lloji, gjeometri, sasinë dhe cilësinë e fibrave, si dhe cilësinë e komponentëve të tjerë në beton.

Në disa aplikime, të tilla si pllaka dysheme, përforcim çeliku tradicionale mund të zëvendësohet plotësisht nga fibra çeliku.
Fibra çeliku kanë aplikim në shumë fusha, të tilla janë:.

Fibra çeliku kanë aplikim në shumë fusha, të tilla janë:

Pllaka dysheme. Krahasuar me përforcim tradicionale, përdorimi i fibrave të çelikut të çon në:

 • zëvendësimi i përforcim tradicionale,
 • reduktimin e pikave të dobëta në pllakë, për shkak të shpërndarjes së barabartë në të gjithë vëllimin e pllakë
 • rritje të ngurtësisë së sulmit
 • reduktimin e trashësi pllakë
 • të shpejtë, më të sigurtë dhe më të lirë për të instaluarincreasing panel sizes by eliminating saw-cuts.

Shembuj për kërkesë të tillë e fibrave të çelikut janë: depo, salla industriale, pllaka aeroport dhe ndalesa, rrugët konkrete, riparime konkrete, fondacionet, dysheme komerciale, zonat e parkimit dhe garazhe.

Elemente parafabrikate të betonit.

 • qëndrueshmëri më të madhe të presionit të ujit dhe presionit të ngarkesës e cila tejkalon standardin për të bërë me përforcim tradicionale
 • reduktuar dizajn komplekse detaje, ashtu siç është në rastin me përforcim tradicionale
 • reduktuar dëmtimin remolding
 • shpërndarje të barabartë në gjithë volumin e elementit betonit
 • reduktuar dëmtimin gjatë trajtimit dhe transportit
 • reduktuar ngrirje-shkrirje / rezistenca termike
 • reduktuar plasaritje fillim-moshës
 • Koha më e shkurtër myk
 • më shumë produkte hollë me forcë të kënaqshme dhe karakteristikat

Shembuj për kërkesë të tillë e fibrave të çelikut janë: objekte kuvendit, tanke, tuba betoni, pragu për linjat, mbledhësit e ujit (për rrugë), elementet kulmi etj.

Tunele. Si një element të përforcuar në beton shotcrete apo në hartimin e elementit parafabrikat të betonit.
Avantazhet kur përdorimi i shotcrete beton.

 • Forca përmirësuar
 • Reduktimi i çarje kur beton është tharje
 • nuk ka nevojë për instaluesit për rrjetë përforcuar rebar, i cili zvogëlon rrezikun për sigurinë e një kolapsi të papritur e harkut
 • Trashësia reduktuar beton
 • reduktuar kohë për ndërtimin e tunelit

Përparësi në përdorimin e elementeve të parafabrikuara tunel.

 • Përparësi në përdorimin e elementeve të parafabrikuara tunel.
 • cilësi më të mirë estetike
 • Forca të mirë mekanike për shkak të procesit të prodhimit të industrializuara
 • përmirësuar prodhimin për shkak të eliminimit të pjesshëm ose të plotë të përforcimit tradicionale
 • reduktuar dëmtimin gjatë trajtimit dhe transportit
 • Trashësia reduktuar beton
 • duke shtuar fibrave sintetike në mënyrë të konsiderueshme rrit rezistencën e dëmit / deformimi gjatë zjarrit.

 

reduktuar dëmtimin remolding