English (United Kingdom)Македонски (Macedonian)Albanian

Sintetike (polypropylene dhe celulozë) fibrave për përforcim të betonit

pdfShtypEmail

Fibrave sintetike janë vetëm një komponent në përgatitjen e betonit së bashku me ujë, rërë, zhavorr, çimento dhe aditivëve.

Ata nuk janë zëvendësim për përforcim tradicionale ose për fibra çeliku.

 

Funksioni i tyre është përdorur në dy rastet e mëposhtme:

  • Në dy ditët e para në plakjen e betonit. Ata mbajnë ujin dhe ngadalësojnë tharje dhe të reduktuar / parandalimin e shfaqjes së plasaritjeve fillestare.
  • Rritja e rezistencës zjarrit të betonit. Në fibrave të caktuara të lartë temperaturë të shpërndara në beton të fillojë të shkrihet dhe zhduket duke krijuar kështu mangësive / niches.

Lehtësim të presionit të krijuar në poret e betonit vjen përmes këtyre niches, duke parandaluar shkatërrimin dhe shpërthimin e betonit në rast zjarri. Fibrave sintetike janë veçanërisht të përshtatshme për rreshtim përfundimtar të tuneleve për shkak të kapacitetit të tyre për të rritur rezistencën e zjarrit

Funksioni i tyre është përdorur në dy rastet e mëposhtme: