English (United Kingdom)Македонски (Macedonian)Albanian

Produkte për kontrollin e erozionit

pdfShtypEmail

MACCAFERRI ka dy grupe kryesore të produkteve për kontrollin e erozionit:

 • Geomats
 • Biomats

Geomats janë struktura 3-dimensionale të bëra nga material polyolefin mono-fije e hollë për konsolidimin e shtresë e punueshme natyrore për bimësinë dhe erozioni aplikimet e kontrollit.
Geomats në varësi të pranisë dhe llojin e përforcimit mund të ndahen në tre grupe si më poshtë:
- Geomats bërë të ngrohjes-lidhura mono-filamente fibrave polypropylene - MacMat,
- Geomats bërë të ngrohjes-lidhura mono-filamente fibrave polypropylene përforcuar nga një rrjetë çelik të dyfishtë-kthesë - MacMat R,
- Geomats bërë të ngrohjes-lidhura mono-filamente fibrave polypropylene përforcuar nga një rrjet përforcim polimer - Mac Mat R polimerik

MacMat R geomats janë zhvilluar për të përmbushur funksionin e një materiali për kontrollin e erozionit dhe në të njëjtën kohë shumë të fortë dhe të pranueshme për mjedisin.

 

 

Ky lloj i geomat ka përparësitë e mëposhtme:

 • Instalimi i rrotullon është bërë me lidh skajet e tyre me tela apo c-unaza, duke shmangur mbivendosjet,
 • Në situata standarde, vetëm shpalosjen e rrokulliset nga maja e shpatin është i nevojshëm dhe stabilizimi i saj me druri ose tjetër lloji i ankorave,
 • Dyfishtë çeliku përdredhur rrjetë teli mbrojtur geomat nga dëmtimi, duke kufizuar dëmet në madhësinë e një vrimë,
 • Përforcim çeliku lejon fortësi të përbërë gjeo dhe kontakt uniforme me sipërfaqe, duke lejuar mbrojtje më të mirë,
 • Ajo mund të lidheni me produkte të tjera për mbrojtjen (gabions, dyshekët e) sigurimin e mbrojtjes më të mirë të vazhdueshme dhe ankorimin ku erozioni
 • është thekson kritike ose të përqendruara të ndodhë
 • Përdorimi i kombinuar i gjeo përbërë zvogëlojë instaluar koston me 50%
 • Ofron pengesë për kafshët e egra që gërmoj në përbërë gjeo dhe mund të shkaktojë dëme përgjatë kanalit të lumit.

MacMat R1 është prodhuar me një anë të vrazhdë dhe një anë të butë. Materiali duhet të vendosen në shpatin nga ana e saj të qetë.
Para vendosjes së materialit që ju duhet për të përgatitur sipërfaqe të pjerrët, kjo është paralle
dhe duke lënë një shtresë 4-5 cm e tokës

Batanije Biomac®
janë bërë me një përzierje e fibrave plotësisht biodegradable integruara siç duhet gjatë prodhimit.
Fibrave janë hedhur në një shtresë celuloze dhe përforcuar me një polypropylene rrjetë gjobë stitched të sigurt në të dy anët.
Varësisht nga lloji i fibrave të përdorura, batanije Biomac janë të ndarë në:

 • përbërë nga fibra kashte
 • e përbërë nga fibra coir
 • që përbëhet nga një përzierje e coir dhe kashte fibrave.

Produkti mund të jetë pa far; ose para-fare e cila do të ndihmojë për zhvillimin më të shpejtë të bimësisë..

Aplikimet kryesore të Biomac:

 • Kontrollin e erozionit dhe stabilizimin e tokës,
 • Rrugore dhe hekurudhat pritave,
 • Fytyrat poshtme të digave tokë,
 • deponitë,