English (United Kingdom)Македонски (Macedonian)Albanian

Kompozite për drenazhim

pdfShtypEmail

Kompozite për drenazhim janë të prefabvbrikuar produkteve drenazhe të cilat yëvendonsin direkt konvencionale agregate drenazhe.

Përdorim

Këtë produkte mund të përdoret në konstrukci ne rugave dhe linja hekurudhore, drenazhe e murave dhe podrumat, transportueset ( mbajten e mreve) në ura, shpatet e pjerrta, tunele, mërzi, etj.Këto materijale janë përmbajtur nga:

-Bërrthamë për uji transportim.
Bërthamë për uji mund të jetë bërë nga dy copa brinja paralele nga polietilen me dendesi të fortë -MacDrain N, lidhen në mënyrë integrale, ose prej tre-dimensionale fibrave polypropylene homogjene-MacDrain W и MacDrain M.

-Filtër material.

Një ose dy shtresa të polietilen ose geotextile non endja polypropylene.

-Membrana polietilene me dendensi te vogël si zëvendesi për nje shtresa e vetme e gjeotekstilet në rastet kur produkti duhet të jetë i papërshkueshëm nga uji.

Përfitimet e përdorimit të geocomposite për drenazhim:

 • iguron dhe ruan rrjedhën lartë të ujit dhe të gazit, ruajtjen e stabilitetit të tokës,
 • Përzgjidhni geocomposites për t'iu përshtatur kushteve të veçanta të tokës dhe kërkesat,
 • Madhësia lejon parandalimin prej shpojnje dhe coptim gjatë instalimit,
 • Ndan dhe mbron strukturën e materialit për të përmbushur,
 • E vogel dhe e lehte per manipulaci
 • Prodhimi në një mjedis të kontrolluar që mundëson përmbushje të vazhdueshme të produktit,
 • Instalimi më njerzëve me pak dhe pajisje, në difference nganstalime drenazhe tradicionale

Kompozite për drenazhm duhet të përpëotet keta karakteristike:

 • Të jenë të fuqishme,
 • Për të mbijetuar jetën parashikuar të strukturës,
 • Gjeotekstilet duhet të filtruar e tokës dhe do të lejojë ujë të rrjedhin në bazë,
 • Gjeotekstilet nuk duhet të jenë shumë të deformuara dhe të ndaluar rrjedhjen,
 • Gjeotekstilet dhe thelbi duhet të jetë rezistente ndaj kimikateve dhe baktereve.