Sintetike (polypropylene dhe celulozë) fibrave për përforcim të betonit

Shtyp

Fibrave sintetike janë vetëm një komponent në përgatitjen e betonit së bashku me ujë, rërë, zhavorr, çimento dhe aditivëve.

Ata nuk janë zëvendësim për përforcim tradicionale ose për fibra çeliku.

 

Funksioni i tyre është përdorur në dy rastet e mëposhtme:

Lehtësim të presionit të krijuar në poret e betonit vjen përmes këtyre niches, duke parandaluar shkatërrimin dhe shpërthimin e betonit në rast zjarri. Fibrave sintetike janë veçanërisht të përshtatshme për rreshtim përfundimtar të tuneleve për shkak të kapacitetit të tyre për të rritur rezistencën e zjarrit

Funksioni i tyre është përdorur në dy rastet e mëposhtme: